Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

perjantai 6. toukokuuta 2016

"Mualiman parraat villasukat"

Nyt on ehkä ihan hyvä hetki kertoa tarina profiilikuvassani olevien sukkien taustalla.

Nämä sukat olivat tilaustyö kaverille, joka oli ystäväni luona lainannut tekemiäni villasukkia, ja uhkasi varastaa ne, koska piti niistä niin paljon. Hän on hyvin herkkä, mitä villavaatteisiin tulee: lanka ei saanut kutittaa eikä pistellä. Valitsin siis langaksi Dale Garnin Baby Ullin, joka on merinovillaa. Lanka on uskomattoman pehmeä, ei kutita, mutta on silti lämmin.

Kun kysyin, millaiset sukat hän haluaisi, vastaus oli lyhyt ja ytimekäs. "Tee mualiman parraat". Helppo homma, tottakai onnistuu ja niin edelleen.. ;)

Väritykseksi valikoitui klassinen mustavalkoinen, ja kuvioinniksi tasaraita. Puikkokoko oli 2,5 mm, ja käytin koivuisia puikkoja neulomismukavuuden lisäämiseksi. Malli syntyi siinä sukkaa neuloessa.


Tässä fiiliskuvaa tekovaiheesta. Laitoin levysoittimeen Nightwishin livetaltioinnin "Showtime, Storytime", söin suklaata, ja neuloin ohutta merinovillasukkaa. Aika ihanaa!


Kun nämä valmistuivat, tajusin, että olin aina tavoitellut liiallista monimutkaisuutta: kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä ovat erittäin kauniit sukat. Niin kauniit, että saatan joutua tekemään itselleni joskus samanlaiset! :)


Minua ilahduttaa kaikista eniten se, että sukkien saaja rakastaa näitä yli kaiken. Näiden tekemisestä on kulunut jo jonkin aikaa, ja nämä kävivät jo viime viikolla ensimmäistä kertaa parsittavana! Ihanaa, että villasukkia arvostetaan, ja niitä uskalletaan myös käyttää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti