Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

torstai 10. marraskuuta 2016

Kirjoneulelapaset

Nämä lapaset neuloin jo joskus kauan sitten. Ne ovat yksi niistä harvoista ja valituista käsitöistäni, joita käytän itse. Yleensä en osaa itse käyttää omia tekeleitäni, ja päädyn aina myymään ne tai antamaan ne lahjaksi. Nämä lapaset olivat kuitenkin poikkeus. :)


Löysin ohjeen Novitan 7-Veljestä -teemalehdestä (2012). Ohje ei näköjään ole Novitaknits-sivuilla avoimena, mutta lapasten kuva on lehden kannessa.

Lankana näissä on siis tosiaan Novitan 7-Veljestä, värit vaaleanruskea (060) ja tummanvioletti. Ilmeisesti tuota tummanviolettia lankaa ei enää valmisteta, koska en löytänyt sen värinumeroa lankakartasta. Puikkokoko oli 3,5 mm.


Pidän siitä, että lapasissa on näin pitkät varret. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin se, että talvipakkasilla ranteet tai nilkat jäävät paljaaksi! Pidän myös siitä, että langanjuoksut nurjalla tekevät näistä lapasista paksut, ja samalla myös melko tiiviit. Toki, neule on aina neule, ja kova viima menee näistäkin läpi..

Malli oli melko haastava neuloa, mutta lopputulos on erittäin palkitseva. :) Toivottavasti nämä kestävät pitoa ja pesua vielä monta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti