Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Trikoopipot

Tällä kertaa luvassa jotain muuta kuin neuleita.. ;)

Ystäväni pyysi minua tekemään tyttärelleen, minun rakkaalle kummitytölleni, trikoopipon. Hän oli katsellut käsintehtyjä trikoopipoja kaupoissa ja myyjäisissä, mutta ei ollut löytänyt mieleistä.

En ollut ommellut pitkään aikaan, mutta otin haasteen vastaan. Ostin vaaleanpunaista trikoota, ja googlailin netistä ohjetta kaksinkertaiseen trikoopipoon. Löysinkin loistavan kuvitetun ohjeen -- ja kaavan -- Kodin Kuvalehden nettisivuilta.

Yllätyin suuresti, kuinka helppo tällainen pipo oli tehdä. Eihän siihen mennyt kuin tunti! Ja kun trikoota jäi sopivasti yli, tein sitten ystävälleni, kummityttöni äidille, samanlaisen pipon, jotta tytöt voivat kulkea "samiksissa".


Rusetit tein käsityömessuilta ostamastani puuvillakankaan palasesta. Ompelin ensin neliönmuotoisen kangaspalan kaksinkerroin, käänsin sen ympäri, ja ompelin käsin palan ympärille kapean pannan, jolloin rusetti meni sopivasti ruttuun keskeltä. Lopuksi kiinnitin rusetin käsin pipon sivuun.

Tuota trikoota jäi vielä yhden pipon verran yli. Ehkä teen vielä itselleni samanlaisen. niin voimme liikkua kolmistaan samanlaisissa pipoissa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti