Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

Elämä on pehmeämpää villasukat jalassa.

tiistai 23. elokuuta 2016

Villatakki

Halusin antaa mummolleni joululahjaksi villatakin, mutta epäröin kovasti, saisinko niin isotöistä lahjaa ajallaan valmiiksi. Minulla kun on tapana kyllästyä, ja aloittaa uusi neuletyö ennen kuin edellinen on valmis..

Löysin kuitenkin Novitan lehdestä kiinnostavan näköisen neulemallin, jossa vaihdeltiin erilaisia pintaneuleita. Ajattelin, että tässä mielenkiintoni pysyisi yllä, kun muutaman kerroksen välein vaihdetaan pintaneulekuviota.

Minua kuitenkin epäilytti Novitan Joki-lanka, koska se on 100 % villaa, ja siten huopuvaa. Pelkäsin, että se ei kestä pitoa ja pesua, joten vaihdoin langan Novitan Usvaan.

Usvan liukuvärjäys toimii pintaneuleen kanssa loistavasti: nyt erilaiset pinnat pääsevät eri tavoin oikeuksiinsa, kun lanka liukuu pehmeästi väristä toiseen.


Lopulta kuitenkin kävi niin, että mummoni sai joululahjaksi villasukat, ja villatakin vasta pääsiäisenä. En kuitenkaan malttanut tehdä tätä kerralla valmiiksi..

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen, ja lahjan saaja rakastaa tätä neuletta erittäin paljon. Minusta on ihanaa nähdä takki hänen päällään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti